lördag 19 november 2011

Lingerie football

Något av det vackraste som finns är en kvinna som trivs med sin egen kropp. Det spelar ingen roll om hon är kort eller lång, rund eller smal, har hy mörk som kakao eller vit som snö. Kvinnokroppar har alltid en skönhet i sig.

Den kvinnliga anatomin har gett kvinnan en ganska utsatt roll rent historiskt sett. Ofta har de kvinnliga idealen varit rent löjeväckande och ofta med syfte att begränsa kvinnans rörelseförmåga (försök att springa i en korsett eller söndersnörda fötter, I dare you!). Det är något man ser även i dag, varför skulle man annars förstöra sina fötter och förminska sin rörelseförmåga genom att gå i skor med 10 centimeter klack?

Oavsett om vi tittar på dagens samhälle eller hur det sett ut historiskt har kvinnans kropp ofta visats upp på ett eller annat sätt. Ofta behöver du bara öppna en dagstidning för att se precis vad jag menar. Idrotten är inget undantag, vilket jag tagit upp i det här blogginlägget tidigare. Idag stötte jag på ytterligare bevis på det.

Lingerie football, det vill säga kvinnor som spelar amerikansk fotboll i underkläder.

Jag vet många som bara skrattar åt det och rycker på axlarna med en kommentar om att det bara är amerikanare som kan hitta på något sådant (vilket, by the way, är rasistisk. Skärpning!). Det som är så sorgligt är att det här förmodligen handlar om aktiva, duktiga tjejer som omöjligt skulle få lika mycket uppmärksamhet om de spelade vanlig amerikansk fotboll, i full utstyrsel. De här atletiska kvinnorna visas inte upp för deras talang eller hårda strävan, de visas upp som sina kroppar vilka därmed blir en produkt.

Kvinnors kvalitéer är (nästan) aldrig lika bra som mäns, utan de måste prestera mer, bättre och tyvärr alltför ofta mer avklätt än vad män gör.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar