söndag 27 mars 2011

ActionAid

Det här är en fantastisk orginisation som definitivt förtjänar lite gratisreklam!

Texten under bannern är tagen från deras hemsida. De har en blogg som jag rekomenderar varmt. Ni hittar dem också på facebook.




Tänk dig att behöva leva på 7-10 kronor per dag. Eller att en familj med mamma, pappa och två barn bara har 40 kronor per dag som ska räcka till allting: mat, boende, kläder och skolmaterial...
Av de som lever i extrem fattigdom är 70 procent kvinnor. Samtidigt är det kvinnor och flickor som kan lyfta världen ur fattigdom. Därför fokuserar ActionAid på kvinnor och flickor i alla projekt och kampanjer.

Extrem fattigdom - att leva på mindre än en dollar om dagen - har definierats som "fattigdom som dödar". Människor som lever i extrem fattigdom kan inte tillgodose sina mest grundläggande behov. Idag lever 1,2 miljarder människor i extrem fattigdom. Medellivslängden för dem är ofta bara halva den vi har i Sverige, 40 år istället för 80 år.

ActionAid menar att fattigdom är en orättvisa. Vårt mål är att utrota fattigdomen, tillsammans med de fattiga. Vi arbetar långsiktigt, tillsammans med de mest utsatta och stärker deras egna initativ och arbete för att ta sig ur fattigdomen.

ActionAid arbetar inom sex områden: jämställdhet, utbildning, hiv/aids, hunger, demokratif och katastrofer.

2 kommentarer:

  1. Stort tack för det fina inlägget! Vi hörs!

    //Catrin Rising
    ActionAid
    catrin.rising@actionaid.se

    SvaraRadera
  2. Ni gör ett jätteviktigt arbete och förtjänar verkligen all publicitet ni kan få.
    Hör bara av er om det är någon artikel eller projekt ni vill få ut mer information om!

    SvaraRadera